Wie zijn wij?

Gepubliceerd op 21 juli 2022 om 14:25

Als klein kind had ik regelmatig last van ontstoken keelamandelen of was ik vaak verkouden. Ik weet nog goed hoe ik op dat moment de zoete geur vanuit de keuken van mijn moeder rook. Het rook naar heerlijke biologische melk van een lokale boerderij, met een theelepel pure honing er doorheen. De zoete geur kon je van ver ruiken. Mijn moeder bracht mij een beker heerlijke honingmelk en zorgde ervoor dat ik die opdronk. Met geknepen ogen kon ik heerlijk genieten van het drankje tot de laatste slok. Het was een geweldig verwen-moment tijdens mijn zieke dagen. Ik wist niet anders dan altijd een theelepel honing te consumeren op momenten dat ik mij iets beter wilde voelen. 

 

Nadat ik wat ouder werd, kreeg ik in mijn tienerjaren een school-lunch geserveerd. Daar had ik voor het eerst vloeibare honing in een knijpfles gezien. Ik groeide overigens al jaren op met honing uit een traditionele pot, die mijn ouders jaarlijks uit Marokko haalde, ik wist niet beter. Ik besloot de honing te proeven en ik vergeet nooit meer de verbazing die er op dat moment door mij heen ging. "Dit is helemaal geen honing", zei ik. Mijn klasgenoten lachte mij uit, "wat zeg jij nou dombo, dit is toch honing, het staat erop!". Iedereen verklaarde mij voor gek, waarop ik reageerde: "Nou nietes, echte honing smaakt véél lekkerder dan dit. Jullie weten niet wat jullie missen". Op dat moment realiseerde ik mij dat veel mensen nooit pure honing hebben geproefd en wat een gemis dat is. 

 

Met die insteek besloot ik in 2019 naar Marokko te vertrekken om te onderzoeken waar die heerlijke honing, die mijn ouders jaarlijks meenamen, nou daadwerkelijk gemaakt werd. Ik kwam toen terecht bij een Imkerij in Ain Zohra Marokko. De toewijding die de imkers aan het werk in de bijenteelt besteedde veraste mij. Er zit hier zoveel professionaliteit en precisie achter. Dat had ik er nooit achter gezocht. Vanaf toen begon ik mij te verdiepen in de honing industrie en begon ik een samenwerking met de imkerij in Ain Zohra. 

 

In juli 2022 richtte ik Aesal Hakiki op, Arabisch voor pure honing. Ik merkte dat mensen uit mijn netwerk veel vaker aan mij vroegen om pure honing uit de bergen van Marokko te halen. Dat deed ik, maar er kwam al gauw veel naamsbekendheid en het aantal terugkerende klanten nam toe. Daarom besloot ik dit bedrijf op te zetten. Er zit echter veel meer achter het concept dan alleen verkoop van honing. Via Aesal Hakiki hoop ik meer informatie te kunnen verstrekken en delen over de voordelen van pure honing. Met dit project hopen wij de lokale imkers op het plattenland van Ain Zohra te kunnen ondersteunen. Wij hopen tevens dat er op deze manier via Aesal Hakiki een bijdrage wordt geleverd aan het verbreden van de werkgelegenheid in Marokko. We bieden jonge werknemers kansen en hopen hen op deze manier op arbeid en scholing te kunnen voorzien. De volledige inkomsten gaan naar de imkers, omdat zij daar het meeste energie en tijd aan kwijt zijn. Wij zorgen ervoor dat het geld goed wordt geinvesteerd in de verdere toekomst van de bijenteelt en in de samenleving. Vanuit Nederland zorgen wij er verder voor dat de heerlijke hoogwaardige honing bij onze klanten goed aankomt en we blijven uiteraard controleren op kwaliteit. Want wij beloven heerlijke, pure honing. De honing van AesalHakiki moet jij echt eens geproefd hebben! 

 

In de volgende artikelen neem ik jullie mee in de Imkerij en verstrek ik in een aantal hoofdstukken meer informatie over het project.

 

Liefs ~ Sabrina 

© 2022 Aesalhakiki


Reactie plaatsen

Reacties

Zakia Mrabet
3 jaar geleden

Wat een mooi initiatief. Heel herkenbaar. De oude generatie gebruikte veel vaker honing als geneesmiddel dan onze kinderen. Ik wens je veel succes met project

Aesal Hakiki
3 jaar geleden

Dankjewel Zakia! Klopt zeker, middels dit project hoop ik ook meer aandacht te besteden aan de voordelen van honing als genezing. Het was ons allen denk ik onder de aandacht verdwenen. <3

Maak jouw eigen website met JouwWeb